خطرات

خطرات

اعتیاد به مواد مخدر

اعتیاد به مواد مخدر

از نگران کننده ترین رفتارها ، مصرف مواد مخدر است. نوجوان دچار تغییرات جسمی و روانی زیادی است، در حالیکه دنیا را به شکلی دیگر تجربه می کند و سعی دارد آن را بشناسد تا هویت خود را بفهمد. به همین دلیل نیاز به حمایت از طرف خانواده و اجتماع دارند. سازگاری با این تغییرات ناگهانی دشوار است و درصورتی که نوجوان حمایت لازم را دریافت نکند و آرامش نداشته باشد، احتمال دارد برای به دست آوردن آرامش و امنیت به سمت مصرف مواد مخدر رفته و از این طریق نیازهای خود را برطرف کند.

خشونت

خشونت

خشم به عنوان یک احساس طبیعی، اگر کنترل شود و به جا مورد استفاده قرار گیرد، سلامت و بقای ما را تضمین می کند. گرچه خشونت های مداوم و زیاد، تاثیرات منفی بر نوجوان می گذارد و او را از نظر فردی و اجتماعی در برابر خطرهای زیادی قرار می دهد. تغییرات هورمونی که نوجوان تجربه می کند، احساسات و هیجانات او را بیشتر و سریعتر از گذشته درگیر می کند. به سرعت کنترل خود را از دست داده و خشمگین می شود. ابراز خشونت به عنوان یکی از رفتارهای پرخطر نوجوانان، بسیار آسیب زا است. نوجوانی که درباره مهارت های ارتباطی در سن بلوغ آموزش دیده باشد، می تواند خشم خود را کنترل کرده و از آسیب های خشونت در امان باشد.

خودکشی

خودکشی

دوران بلوغ دوران سر ریز شدن انواع احساسات است. احساساتی که که کنترل آن ها برای نوجوان دشوار است. نوجوانی که نمی داند چگونه با این شرایط جدید کنار بیاید، نیاز به حمایت و آموزش دارد. اگر به جای دریافت حمایت، در فضای متشنج قرار گیرد، ممکن است تصمیم به خودکشی بگیرد.

رابطه زودرس

رابطه زودرس

افزایش نیاز جنسی در این دوران طبیعی است. از سویی دیگر احساسات او مرتب تغییر می کند. به همین دلیل به دفعات عاشق می شود. غفلت والدین از تغییرات بلوغ فرزندشان و عدم توجه مسئولین مدرسه، می تواند نوجوان را در شرایطی قرار دهد که رابطه جنسی را بدون در نظر گرفتن مسائل بهداشتی تجربه کند و به بیماری های جنسی مبتلا شود.

رانندگی خطرناک

رانندگی خطرناک

نوجوانان نسبت به همه گروه‌­های سنی (بجز افراد مسن) کمتر رانندگی می‌­کنند، اما تعداد تصادفات و مرگ و میر آن­‌ها به طور نامتناسبی زیاد است. نرخ تصادف منجر به مرگ در هر مایل رانندگی برای افراد ۱۶-۱۷ ساله حدود ۳ برابر نرخ رانندگان ۲۰ سال به بالا است. بر اساس گزارشات پلیس در تصادفات، میزان تصادف در افراد ۱۶-۱۹ ساله تقریبا ۴ برابر رانندگان ۲۰ سال و بالاتر است. بیش‌ترین خطر مربوط به ۱۶سالگی است.

مصرف سیگار

مصرف سیگار

سیگار کشیدن نوجوان در کوتاه مدت و بلند مدت خطرات جدی برای سلامت تنفسی او ایجاد می کند. نوجوانانی که سیگار می‌کشند، بیشتر مستعد سرفه و افزایش خلط، خس‌خس و تنگی نفس هستند. سیگار کشیدن رشد ریه را مختل می‌ کند و باعث کاهش عملکرد آن می‌ شود. همچنین ممکن است منجر به افزایش خطر انسداد ریه شود.